ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Ιωάννινα η πόλη των θρύλων και των παραδόσεων!
ΕΙΣΑΓΩΓΗWHAT TO DO

Τα Ιωάννινα βρίσκονται στο κέντρο μίας όμορφης κοιλάδας, δίπλα σε μία μαγική λίμνη, ανάμεσα σε μεγάλα βουνά, μια ώρα μακριά απ’ τις παραλίες του Ιονίου. Η πόλη χτίστηκε πάνω στην Εγνατία οδό, το δρόμο που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία, έναν από τους αρχαιότερους δρόμους στον κόσμο.

Από την λίθινη εποχή, τους αρχαιοελληνικούς πολιτισμούς, τα Ρωμαϊκά και τα Βυζαντινά δεσποτάτα, μέχρι τους Οθωμανούς πασάδες και το σύγχρονο ελληνικό κράτος, τα ίχνη της ιστορίας οδηγούν στα αξιοθέατα, που δεν πρέπει να χάσεις.

Περπάτησε, δοκίμασε, διασκέδασε, Ζήσε

Δεν είναι μόνο αυτά. Ακόμα και τα πιο απλά πράγματα στα Ιωάννινα είναι παραμυθένια. Όπως μία βόλτα στη λίμνη των Ιωαννίνων. Μία εμπειρία που δε ζεις κάθε μέρα! Περπάτησε στην πόλη, ανακάλυψε τα καταστήματα των αργυροχρυσοχόων και τους τεχνίτες μιας παράδοσης γνωστής σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η τοπική κουζίνα κάνει και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη να χαμογελάσει ικανοποιημένος. Οι πίτες και τα γλυκά της περιοχής είναι φημισμένα-κάθε μπουκιά είναι μία νόστιμη υπενθύμιση της γεωγραφικής θέσης των Ιωαννίνων στο μεταίχμιο Ευρώπης και Ανατολής.

Τα Ιωάννινα είναι πόλη που κοιμάται λίγο… πώς θα μπορούσε αλλιώς, με 15.000 φοιτητές να ζωντανεύουν τις μέρες και τις νύχτες της! Οι εκδηλώσεις, τα πάρτι, οι επιλογές της νυχτερινής ζωής στην πόλη είναι πολλές, τα μπαρ και τα καφέ δίπλα στη λίμνη προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες χαλάρωσης και διασκέδασης κάτω από έναστρους ουρανούς ή παραμυθένιες ομίχλες, χειμώνα-καλοκαίρι.

Ό,τι ψάχνεις σε ένα προορισμό, τα Ιωάννινα το έχουν!