Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Χαραλάμπους
Ο Μητροπολιτικός ναός του Αγίου Χαραλάμπους, στο κέντρο της ιστορικής πόλης και δίπλα στον Ενετικό Πύργο του Ρολογιού, στη θέση παλαιότερου ναού, είναι κτίσμα του 18ου αιώνα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εξαίρετες εικόνες του τέμπλου (1793, 1804), οι αγιογραφίες επηρεασμένες από τη βενετσιάνικη ζωγραφική και το ξυλόγλυπτο επιχρυσωμένο τέμπλο (1828).
Είναι κτισμένος στον τύπο της μονόχωρης βασιλικής, στην ανατολική εξωτερική πλευρά της οποίας έχει εντοιχιστεί τμήμα ρωμαϊκής σαρκοφάγου. Στη νοτιοανατολική γωνία της εκκλησίας έχει επίσης προσαρτηθεί νεότερο, πυργόμορφο κωδωνοστάσιο. Αλλεπάλληλες επεμβάσεις έχουν αλλοιώσει τη μορφή του μνημείου. Ο ζωγραφικός διάκοσμος του ναού αποτελείται από μεγάλους πίνακες ελαιογραφίας που καλύπτουν τους πλάγιους τοίχους και την ξύλινη οροφή.

Ιερός Ναός Παναγίας των Ξένων
Στην Κοίμηση της Θεοτόκου είναι αφιερωμένος ιερός ναός στην Πρέβεζα – οδός Εθνικής Αντιστάσεως (αγορά) – ο οποίος φέρει και το προσωνύμιο Παναγία των Ξένων. Ονομάζεται Παναγία των Ξένων, για τους ακόλουθους λόγους: Κατά τον 18ο και 19ο αιώνα, τα ξένα εμπορικά πλοία που έρχονταν στην Πρέβεζα – το σημαντικότερο λιμάνι της Ηπείρου, μέσω του οποίου διακινούνταν τα εμπορεύματα, από και προς το εξωτερικό. Τα πληρώματα των πλοίων αυτών, μετά από ένα δύσκολο – και επικίνδυνο πολλές φορές – ταξίδι, έβγαιναν στη στεριά και προσέρχονταν για προσευχή στον πλησιέστερο ναό, ο οποίος ήταν ο ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Αλλά και οι ταξιδιώτες που έρχονταν από την ξηρά, έμπαιναν στην πόλη από την κεντρική πύλη και μέσω της σημερινής οδού Π. Τσαλδάρη κατευθύνονταν στο κέντρο της πόλης· και η πρώτη εκκλησία που συναντούσαν, ήταν ο ναός της Κοιμήσεως, στον οποίο και προσέρχονταν. Έτσι, από τους ξένους που την επισκέπτονταν – από στεριά και θάλασσα – έγινε η Παναγία των Ξένων.

Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου
Η εκκλησία του Αγ. Αθανασίου βρίσκεται στην Πρέβεζα και είναι μονόχωρη βασιλική, με ημικυκλική κόγχη ανατολικά. Ακολουθεί δηλαδή έναν αρχιτεκτονικό τύπο ιδιαίτερα διαδεδομένο στα Επτάνησα. Ο Άγιος Αθανάσιος είναι μια από τις παλαιότερες εκκλησίες της Πρέβεζας, αναγέρθηκε επί Ενετοκρατίας. Το εσωτερικό του ναού έχει τοιχογραφίες, που χρονολογούνται στο 1780, σύμφωνα με την σχετική επιγραφή. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η οροφή της εκκλησίας, όπου σε διάχωρα έχουν τοποθετηθεί ζωγραφιστοί πίνακες με σκηνές από την Παλαιά Διαθήκη, τα Θαύματα του Χριστού κ.α.
Στο ξυλόγλυπτο τέμπλο του ναού, τα διάστυλα του κάτω μέρους είναι ζωγραφισμένα κατά την επτανησιακή συνήθεια. Επίσης στην εκκλησία σώζονται αξιόλογες εικόνες επτανησιακής τέχνης.

Καθολικός Ναός Αγίου Αντρέα
Η Πρέβεζα είναι η μοναδική πόλη στην Ήπειρο που έχει Καθολική εκκλησία, την εκκλησία του Αγίου Αντρέα ο οποίος είναι και ο πολιούχος των καθολικών της Πρέβεζας.
Οι πρώτοι καθολικοί ήρθαν στην Πρέβεζα στα μέσα του 13ου αιώνα. Η καταγωγή τους ήταν από την Βενετία. Η καθολική κοινότητα της πόλης εμπλουτίστηκε με τις σταυροφορίες από στρατιωτικούς και εμπόρους. Οργανωμένη ενορία όμως υπήρξε από τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι το 1946. Αργότερα προστέθηκαν άλλοι 150 περίπου Ιταλοί που ήρθαν στην Πρέβεζα από την περιοχή της Πούλια σαν πολιτικοί πρόσφυγες. Ο ναός του Αγίου Ανδρέα λειτουργεί την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα, την ημέρα της εορτής του Αγίου, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.
Τηλέφωνο: 2682 023833