Το φαράγγι του Αχέροντα
Μοναδικό φυσικό και ιστορικό μνημείο στον Ελλαδικό χώρο. Γνωρίστε από κοντά τον ποταμό Αχέροντα, που διασχίζει τους Νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρεβέζης, και τις πηγές του, ακολουθήστε το μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν οι Σουλιώτες κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας και ξεκινήστε πεζοπορία από τη θέση Σκάλα Τζαβέλαινας με προορισμό το χωριό Σαμονίβα, προκειμένου να αντικρίσετε στη διαδρομή το υπέροχο θέαμα που δημιουργεί το στενό και επιβλητικό φαράγγι του Αχέροντα, με τις κατάφυτες πλαγιές, που σχηματίζεται από τα βουνά της Παραμυθιάς και του Σουλίου.

Το Δάσος του Λεκατσά
Ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους το δάσος Λεκατσά, βρίσκεται κοντά στο χωριό Μυρσίνη σε μία απόσταση 35 χιλιομέτρων από την πόλη της Πρέβεζας.
Είναι δάσος σπάνιας χλωρίδας και είναι φυσικό καταφύγιο θηραμάτων. Κατάφυτο από πλατάνια και βελανιδιές, το διασχίζει ο ποταμός Αρέθων που στο πέρασμά του δίνει ιδιαίτερη ομορφιά στο τοπίο. Αξίζει τον κόπο, οι φυσιολάτρες και όχι μόνο, να επισκεφτούν το δάσος και σίγουρα θα αποζημιωθούν από αυτό που θα δουν. Είναι δάσος σπάνιας χλωρίδας και είναι φυσικό καταφύγιο θηραμάτων. Για τη διευκόλυνση των επισκεπτών, υπάρχει δασικός δρόμος που ζώνει το δάσος κυκλικά και διάφορα έργα αναψυχής. Εδώ κοντά βρίσκεται και η Μονή Λεκατσά.

Η περιοχή του Αβάσσου
Η περιοχή του Αβάσσου, με την ομώνυμη Ιερά Μονή και τους μικρούς της καταρράκτες, βρίσκεται 1χλμ μετά το Άνω Κατσανόπουλο, με κατεύθυνση την Βρυσούλα, στην δεξιά όχθη του μικρού παραπόταμου του Λούρου.