Ετοιμαστείτε για την απόλυτη γαστρονομική περιπλάνηση σε ένα ταξίδι αυθεντικών γεύσεων, που συνδυάζει αγνές, ταπεινές πρώτες ύλες από δικούς μας παραγωγούς και κορυφαία τεχνογνωσία, συστατικά που εγγυώνται την γευστική σας απόλαυση.
Τα εδέσματα μας, απλά αλλά όχι απλοϊκά, φτιαγμένα από χέρια έμπειρα που συνεχίζουν την παράδοση των γιαγιάδων και των προγιαγιάδων μας, αντλούν έμπνευση από την αγριότητα του τοπίου και την τραχύτητα της διαβίωσης του παρελθόντος μας.
Με 178  καταγεγραμμένες πίτες στο ηπειρώτικο εδεσματολόγιο, ερχόμενοι εδώ θα διαπιστώσετε ότι η ευρηματικότητα της κουζίνας μας είναι ανεξάντλητη, όπως άλλωστε και οι γευστικές επιλογές σας.
Η Ηγουμενίτσα φημίζεται για πολλά
…ξεκινάμε από τα ξακουστά ρόδια Παλαιοχωρίου Φιλιατών, που πρέπει να δοκιμάσεις όταν την επισκεφθείς.
Φυσικά οι φρέσκες παραδοσιακές πίτες με την μοναδική τσαμαντιώτικη ζεματόπιτα, κοτόπιτα,κρεασόπιτα (κριγιασόπιτα) και ρυζόπιτα, τα γλυκά του κουταλιού και του ταψιού, τα ντόπια εκλεκτά γαλακτοκομικά, τα κρέατα από τα παραδοσιακά κρεοπωλεία της Παραμυθιάς με τα οποία μαγειρεύεται η πεντανόστιμη γίδα βραστή αλλά και το γιαχνιστό κρέας, τα φρέσκα οπωρολαχανικά, τα αυγά, το ζυμωτό ψωμί, το τοπικό κρασί και το τσίπουρο.
Όσο για τα φαγητά; Παϊδάκια, προβατίνα, αρνί, κατσίκι, κοκορέτσι, ολόφρεσκα ψάρια και φυσικά γεύσεις εμπνευσμένες από την Ιταλική κουζίνα.