Ο Ενετικός Πύργος του Ρολογιού
Ο Ενετικός Πύργος του Ρολογιού με το περίφημο ηλιακό ρολόι, βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας και είναι κτίσμα του 1752, χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής της περιόδου της ενετικής κυριαρχίας. Αργότερα προστέθηκε το «καπέλο» στην κορυφή και το καμπαναριό του ναού του Αγίου Χαραλάμπους.

Η Θεοφάνειος αίθουσα
Το Θεοφάνειο Σχολείο χτίστηκε μεταξύ 1825-1844, με κληροδότημα του Πρεβεζιάνου Αναστάσιου Θεοφάνους, επιφανούς εμπόρου που δραστηριοποιείτο στην Ρωσία την εποχή της Μεγάλης Αικατερίνης. Σήμερα στεγάζει το Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης, πίσω από το κτίριο του Δημαρχείου.

Το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας
Το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας κτίστηκε το 1932-1934 και αποτελεί χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό δείγμα των νεότερων δημόσιων κτιρίων που κατασκευάσθηκαν μετά την απελευθέρωση (1913). Με πολύχρωμα κεραμικά πλακίδια τύπου Isnik διακοσμήθηκε το πάνω μέρος της τοξοστοιχίας του εξώστη: saz και φύλλα σε πράσινο χρώμα και άνθη γαλάζια και κόκκινα, με παραδείσια διάσπαρτα πουλιά (κοτσύφια, παγώνια). Η κεραμική διακόσμηση της τοξοστοιχίας του εξώστη συναντάται σε πολλές περιπτώσεις κατά την περίοδο του εκδυτικισμού της οθωμανικής αρχιτεκτονικής. Κατά την Αν. Τζάκου (Τζάκου, 1984) το κτήριο σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Μιχαήλ Κανάκης και κατά τον Διον. Βλαχόπουλο (Βλαχόπουλος, 2003) ο Αριστομένης Βάλβης. Βρίσκεται στον κεντρικό παραλιακό δρόμο της πόλης, δίπλα από το κτίριο του Δημαρχείου.

Το κτίριο της παλιάς Λαϊκής Αγοράς
Το κτίριο της παλιάς Λαϊκής Αγοράς. Κτίστηκε το 1939 με σκοπό να στεγάσει τα μανάβικα και τα κρεοπωλεία της πόλης και σήμερα στεγάζει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου και φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο λίγα μέτρα από τον πεζόδρομο της παραλίας.

Το Δικαστικό κτίριο
Το κτίριο του σημερινού Δικαστικού Μεγάρου χρονολογείται από τα τέλη του 19ου αιώνα, οπότε και αποτελούσε το Διοικητήριο της πόλης. Είναι ένα μεγάλων διαστάσεων ορθογώνιο, διώροφο κτίσμα με το χαρακτηριστικό ρυθμό των οθωμανικών δημόσιων κτιρίων της εποχής. Βρίσκεται λίγα μέτρα από την πλατεία του Οδυσσέα Ανδρούτσου στην παραλία.