Με πάνω από 43 παραλίες «έργα τέχνης» ευφάνταστου καλλιτέχνη, ο Δήμος Ηγουμενίτσας αποτελεί τον απόλυτο γραφικό προορισμό για μια ταξιδιωτική εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη. Εξαιρετική επιλογή για όλους εσάς που αναζητάτε μια εξωτική πινελιά στις καλοκαιρινές διακοπές σας, αυτός ο προορισμός  είναι βέβαιο ότι θα σας γοητεύσει με την δαντελωτή ακτογραμμή του σε φόντο πράσινο και γαλάζιο με ακτές που βραβεύονται με μπλε σημαίες  και χαρακτηρίζονται διεθνώς ως εξαιρετικές.
Από κοσμικές και πολύβουες μέχρι μικρές και απομονωμένες με πρόσβαση αποκλειστικά δια θαλάσσης, οι παραλίες μας αποτελούν εγγύηση ποιότητας της ταξιδιωτικής επιλογής σας. Βουτήξτε στα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου, χαλαρώστε στις χρυσές ακρογιαλιές μας και ζήστε το καλοκαίρι των ονείρων σας στον υπέρτατο βαθμό.

Lets check

Δρέπανο Ηγουμενίτσας
«Λαϊκό προσκύνημα» των κατοίκων της κοντινής Ηγουμενίτσας (5 χλμ.) αποτελεί η αμμώδης χερσόνησος. H τεράστια σε μήκος παραλία, με τους ευκαλύπτους που απλώνονται σε όλο το μήκος της, δέχεται πλήθος κόσμου ειδικά τις καθημερινές, καθώς τα Σαββατοκύριακα αρκετοί κατευθύνονται στα Σύβοτα και στην Πλαταριά. Υπάρχουν ταβέρνες και καφέ
Πλαταριά
Μεγάλη αμμουδιά (σε κάποια σημεία έχει και βοτσαλάκι) καθώς εκτείνεται κατά μήκος της κωμόπολης Πλαταριάς, ενώ λίγοι ευκάλυπτοι προσφέρουν σκιά. Υπάρχουν ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα.
Σαγιάδα
Γραφικό, ήσυχο ψαροχώρι, βρίσκεται βόρεια της Ηγουμενίτσας. Οι κοντινές παραλίες του προσφέρουν την πολυπόθητη για πολλούς ηρεμία. Ο Πλάτανος και το Κεραμίδι είναι μικρές σε πλάτος παραλίες με βότσαλο και λίγους κατασκηνωτές, κυρίως στο Κεραμίδι, όπου ετοιμάζεται καντίνα, ενώ διαθέτει και ντουσιέρες. Το Στροβίλι είναι μικρός κόλπος και είναι η βορειότερη πριν από τα σύνορα παραλία. Βρίσκεται ανάμεσα σε κατάφυτους λόφους με βοτσαλάκι και άμμο.

Πέρδικα
Καραβοστάσι Από τις διασημότερες παραλίες της περιοχής, είναι μεγάλη, με χοντρή άσπρη άμμο, καταγάλανα, καθάρια και σχετικά βαθειά νερά. Οι πράσινοι λόφοι, που βρίσκονται στις δύο άκρες της παραλίας, συμβάλλουν καθοριστικά στη δημιουργία ενός αληθινά μαγευτικού τοπίου. Διαθέτει ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχειακά συγκροτήματα και ταβέρνες. Θα τη συναντήσετε 7 χλμ. από το χωριό της Πέρδικας.
Σταυρολιμένας Βρίσκεται ανάμεσα στις παραλίες Καραβοστάσι και Αρίλλα και είναι μια γραφική, μικρή και ήσυχη παραλία. Έχει γαλανά και ολοκάθαρα νερά, άσπρα βότσαλα και βρίσκεται δίπλα σε ελαιώνα, συνδυάζοντας πανέμορφα το γαλάζιο με το πράσινο.
Πράπα Μάλι Πρόκειται για την πιο νότια παραλία της Πέρδικας. Βρίσκεται πίσω από το Δυμόκαστρο και είναι ιδανική αν σας αρέσει η ηρεμία ή θέλετε απλά να «ξεφύγετε». Στα χαρακτηριστικά της, σημειώστε την ψιλή άμμο και τα ρηχά νερά.
Σοφάς Θα τη συναντήσετε στα 5 χλμ, από την Πέρδικα, στο δρόμο προς τα Σύβοτα. Παραλία ήσυχη, με καθαρά νερά, χοντρή άμμο και βότσαλα. Πίσω από την αμμουδιά, ελαιόδεντρα. Διαθέτει ταβέρνα και κάμπινγκ.
Μέγα Ντράφι Απέχει 10 χλμ. από το χωριό της Πέρδικας και βρίσκεται στο δρόμο προς τα Σύβοτα. Μικρή ήσυχη παραλία, χωρισμένη σε δύο μέρη από βραχώδη λόφο, με καθαρά καταγάλανα νερά, άσπρα βότσαλα.