Εκτός από τις ατελείωτες ώρες στην αμμουδιά και στα μαγευτικά νερά της περιοχής μπορείτε να κάνετε διάφορες ακόμη δραστηριότητες και εξορμήσεις. Όσοι αποφασίσετε να περάσετε τις διακοπές σας στα δυτικά παράλια της Θεσπρωτίας, σημειώστε ότι η περιοχή προσφέρεται για καταδύσεις, ιστιοπλοΐα και εκδρομές στους Παξούς -έχοντας για παρέα σας τα δελφίνια του Ιονίου πελάγους-, στην Πάργα καθώς και στα γύρω χωριά. Μπορείτε, ακόμα, να νοικιάσετε φουσκωτό σκάφος και να προγραμματίσετε διήμερη εξόρμηση στις γαλαζοπράσινες παραλίες της Ηπείρου. Βουτήξτε και θαυμάσετε τον υπέροχο βυθό και τα πεντακάθαρα νερά του Ιονίου. Μπορείτε επίσης να αφιερώσετε λίγες ημέρες ανακαλύπτοντας όμορφους προορισμούς μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα Σύβοτα. Από την πόλη της Πρέβεζας και τον Αρχαιολογικό Χώρο Νικόπολης μέχρι την κοσμοπολίτικη Πάργα, τα γύρω χωριά, όπως η Πέρδικα και η Πλαταριά, αλλά κι εκδρομές με ιστορικό ενδιαφέρον στο Νεκρομαντείο του Αχέροντα, στο μνημείο του Ζαλόγγου και στα χωριά Σούλι και Κούγκι. Επίσης, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, συνδυάστε διαδρομές στον Αχέροντα ποταμό με πεζοπορίες, ιππασία, canoe kayak ή ημερήσιες εκδρομές με κάποιο ενοικιαζόμενο σκάφος που σας χαρίσει μαγικές στιγμές.

Τι άλλο να δείτε

Αρχαίος Οικισμός Βραχωνά
Εγκαταλειμμένος παραδοσιακός οικισμός με περίπου πενήντα σπίτια που χρονολογούνται από το 18ο-19ο αιώνα. Τα περισσότερα είναι διώροφα με θολωτές κατασκευές στο ισόγειο, κατασκευασμένα από πέτρα της περιοχής .Στα δυτικά του οικισμού υπάρχουν τα ερείπια μικρής ακρόπολης των προϊστορικών χρόνων, η οποία αποτελεί ουσιαστικά το μοναδικό παράδειγμα οχυρωμένου προϊστορικού οικισμού στον ευρύτερο Θεσπρωτικό χώρο. Ο Βραχώνας ήταν ο χώρος αρχικής εγκατάστασης του χωριού των Συβότων και άκμασε κατά τον προηγούμενο αιώνα. Οι κάτοικοι του ασχολούνταν με την κτηνοτροφία.

Κάστρο Πολυνερίου
Αρχαίος οικισμός στις ανατολικές πλαγιές του Βραχωνά, περιβάλλεται από πολυγωνικό τείχος και βρίσκεται σε φυσικά οχυρωμένη θέση, από όπου ελεγχόταν ο όρμος της Πλαταριάς. Υπάρχει πεζοπορική διαδρομή (με διάρκεια περίπου μιάμισης ώρας) που ξεκινάει από τα Σύβοτα, διέρχεται από τον Αρχαίο Οικισμό Βραχωνά και καταλήγει, περνώντας από τα ερείπια του οικισμού, στην ακρόπολη του Πολυνερίου.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ