Εκκλησιαστικό Μουσείο
Το εκκλησιαστικό μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Πάργας, ακριβώς πλάϊ από τον ενοριακό ναό των Αγίων Αποστόλων. Από το πλούσιο περιεχόμενο του διακρίνονται: Δύο αντίτυπα επιταφίων μοναχού του Αγίου Όρους (1600), δύο ευαγγέλια του 17ου αιώνα (το ένα έργο βενετού αργυροχόου που έφτιαξε και τη μεγάλη ασημένια καντήλα, το άλλο χειρόγραφο μοναχού του 1625 με χαρτί που παράγονταν εκείνη την εποχή στην Πάργα), εικόνες νεότερες και παλαιές ανυπολόγιστης αξίας μεταξύ των οποίων της Παναγίας της Βλαχέρνας, της Παναγίας της Οδηγήτριας και η Παναγιοπούλα.
Επίσης, εκεί φυλάσσεται το λάβαρο της Πάργας, 300 χρόνων, από κόκκινο μετάξι ζωγραφισμένο με λάδι και από τις δύο πλευρές, όπου εικονίζονται η Παναγία και το θείο βρέφος με χρυσά άστρα. Επάνω στη σημαία διακρίνονται σημάδια από σφαίρες Τούρκων.
Ιερά Μονή Παναγία των Βλαχερνών
Η Ιερά Μονή Παναγία των Βλαχερνών είναι Βυζαντινό μοναστήρι που χτίστηκε πριν από το 12ο αιώνα σε μια από τις ομορφότερες τοποθεσίες της περιοχής.
Η Μονή Βλαχέρνας βρίσκεται στην περιοχή του Βάλτου της Πάργας, πάνω σε λόφο. Το καμπαναριό του 18ου αιώνα που έχει ύψος 15 μέτρα είναι ρυθμού επτανησιακού, δεσπόζει σε όλη την περιοχή και είναι το μόνο που σώζεται. Ερείπια περιβάλλουν τη μισοκατεστραμένη μικρή μονόχωρη εκκλησία. Στο περιτείχισμα διακρίνονται πολεμίστρες. Η Μονή δεν μπόρεσε να αποφύγει την καταστροφή.
Η εικόνα της Παναγίας Βλαχέρνας, φέρεται ότι ήρθε από την Καππαδοκία (πάνω στην εικόνα αναγράφεται το έτος 986) και φυλάσσεται σήμερα στο εκκλησιαστικό μουσείο της Πάργας.
Μοναστήρι Αγίας Παρασκευής
Στη Χόχλα κοντά στο Καναλάκι είναι χτισμένο το Μοναστήρι Αγίας Παρασκευής της Οσιομάρτυρος. Δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς κτίσθηκε η Ιερά Μονή Πούντας ούτε πού οφείλει το όνομά της. Υπήρξε πλούσια Μονή και μέχρι τὸ 1913 συντηρούσε Σχολαρχείο. Σύμφωνα με την παράδοση, στην Ιερά Μονή, μαρτύρησε η Αγία Παρασκευή και εκεί υπάρχει και ο τάφος της (στο δεξιό κλίτος του καθολικού). Δίπλα στον Τάφο βρίσκεται και η μεγάλη ωοειδής πέτρα πάνω στην οποία στηρίχθηκε η Αγία προσευχομένη κατά τὴν στιγμή του αποκεφαλισμού της και ὅπου πολλά θαύματα γίνονται κατά καιρούς στούς διαφόρους προσκυνητές. Το μοναστήρι γιορτάζει κατά τήν 26η Ἰουλίου συγκεντρώνοντας πολλούς προσκηνυτές από όλη τήν Ελλάδα.
Εκκλησία Άγιος Σώστης
Η εκκλησία Άγιος Σώστης είναι από τις πιο ιδιόρρυθμες της περιοχής. Χτισμένη στο βαθούλωμα που σχηματίζεται από δύο κολλημένους τεράστιους βράχους, από τους οποίους ο ένας χρησιμεύει ως προστατευτικό τείχος της εκκλησίας, είναι γεμάτη εικόνες και συνδέεται με διάφορες τοπικές παραδόσεις.
Βρίσκεται στην ερημική παραλία του Άγιου Σώστη σε απόσταση ενός χιλιομέτρου νότια της παραλίας Σαρακήνικο.
Η οδική πρόσβαση είναι αρκετά δύσκολη και για το λόγο αυτό είναι προτιμότερο ως μεταφορικό μέσον τα πλοιάρια που κάνουν εκδρομές ή θαλάσσιους περιπάτους στην Πάργα, σε μια διαδρομή 20 λεπτών περίπου.
Μοναστήρι Αγίου Δημητρίου
To Μοναστήρι Αγίου Δημητρίου βρίσκετε στη δεξιά όχθη του Κωκυτού ποταμού, 2.5 χλμ ΒΑ του χωριού Τουρκοπάλκου . Είναι το μοναδικό Βυζαντινό μοναστήρι του πρώην Δήμου Φαναρίου του Νομού Πρέβεζας, αφιερωμένο στον Άγιο Δημήτριο. Από το Μοναστήρι Αγίου Δημητρίου σώζονται το Καθολικό, η Τράπεζα, τα ερείπια των κελιών και των βοηθητικών χώρων που πιθανότατα χρονολογούνται τον 17ο ή 18ο αιώνα, και ο Περιβολότοιχος. Η Μονή σύμφωνα με την τεχνοτροπία της κατασκευής της παραπέμπει σε κτίσμα του Δεσποτάτου της Ηπείρου, κατά τα τέλη του 13ου αιώνα, ενώ η εν μέρει αλλοιωμένη επιγραφή που φέρει, αναγράφει το όνομα του Μιχαήλ Β’ Δούκα, ως κτήτορα ή του αξιωματούχου αυτού Μιχαήλ Ζώριανου.