Mε επίκεντρο τα Γιάννινα, μπορεί κάποιος να συνδυάσει αυθημερόν εκδρομές σε βουνό ή θάλασσα. Να δει ιστορικά θρησκευτικά και μη μνημεία, να επιδοθεί σε αθλητικές δραστηριότητες να δει και να γευτεί της ομορφιές και τις γεύσεις της περιοχής, να ζήσει και να ενθουσιαστεί από τις εμπειρίες που θα αποκομίσει. Κοντά στις θεσπρωτικές ακτές και από κει στις ακτές της Πρέβεζας και των Ιονίων Νήσων, υπάρχει ένας προορισμός που θα μείνει αξέχαστος σε μικρούς και μεγάλους.

Το Αρχοντικό Μέτσοβο
Το Μέτσοβο είναι η πρωτεύουσα των βουνών. Ένα ιστορικό χωριό όμορφα χτισμένο σε στρατηγική τοποθεσία, με μεγάλα αρχοντικά και πλακόστρωτα δρομάκια, θαυμάσια αξιοθέατα-μουσεία, εκκλησίες και μοναστήρια.
Είναι ιδανικό μέρος για χαλάρωση και γαστρονομικές απολαύσεις, ορμητήριο για εκδρομές γεμάτες δράση και δημοφιλής αγορά ασυναγώνιστων τοπικών προϊόντων.

Ζαγοροχώρια, η MUST απόδραση
Στα Ζαγοροχώρια, ο άνθρωπος γίνεται ένα με τη φύση. Σε πολλά μέρη που επισκέπτεσαι, νομίζεις ότι δεν έχει πατήσει ανθρώπινο πόδι, έτσι καλλιεργείται η αίσθηση της ανακάλυψης. Ζαγοροχώρια είναι η συνομιλία με τη φύση και τους ανθρώπους, παρουσιάζεται η μεγαλύτερη πυκνότητα πετρόκτιστων γεφυριών στη χώρα, τα οποία έπαιρναν το όνομα από το δωρητή τους.
Ένα τεράστιο δίκτυο συνδέει τα χωριά μεταξύ τους. Σκάλες, γεφύρια, καλντερίμια, μονοπάτια. Σήμερα, όλο αυτό το δίκτυο σχηματίζει ένα τεράστιο περιπατητικό πάρκο για κάθε γούστο. Πρόκειται για σπορ που χρειάζεται μόνο καλή διάθεση. Ολόκληρη η περιοχή είναι ένα φυσικό μουσείο με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά.

Τα άγνωστα, υπέροχα Τζουμέρκα
Δεν είναι πολυσύχναστα, όσο τα Ζαγοροχώρια, αλλά τα χωριά στα Τζουμέρκα είναι κοσμήματα της λαϊκής παράδοσης και της φύσης. Καλαρρύτες, Συρράκο, Πράμαντα, Κατσανοχώρια και τόσα άλλα. Χωριά, σκαρφαλωμένα στα Αθαμανικά Όρη, απίθανα τοπία που αποθηκεύονται βαθιά στο μυαλό και στη φωτογραφική μηχανή σου.
Και δεν είναι μόνο τα χωριά και οι κάτοικοί τους, που γράφουν τη δική τους ιστορία στην Ήπειρο και σε μαγεύουν, αλλά και η υπέροχη άγρια φυσική ομορφιά. Η επιβλητική Στρογγούλα και τόσες άλλες ψηλές βουνοκορφές, δεκάδες ποτάμια, ρέματα, βαθιές χαράδρες, γυμνά βράχια, νερόμυλοι και περίτεχνα πέτρινα γεφύρια, όπως το ξακουστό της Πλάκας, που κατέρρευσε και αναστηλώνεται. Ήδη, θα έχεις ενθουσιαστεί από τη διαδρομή μέχρι εκεί, αλλά μη χάσεις την ευκαιρία για μια βουτιά στα δροσερά νερά της «Πύλης του παραδείσου», όπως αποκαλείται.

Σύντομα trips  στο Ιόνιο
Τα Ιωάννινα μπορεί να διαθέτουν την μαγική τους λίμνη αλλά οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν λίγη θάλασσα σε μια σύντομη απόδραση τους, μίας μόλις ώρας. Οι προορισμοί πολλοί ανάμεσα τους η Ηγουμενίτσα, η Πρέβεζα, η Πάργα, τα Σύβοτα, λίγες ώρες αρκούν για να περάσετε όμοερφες στιγμές και να εξερευνήσετε κι’ άλλο την Ήπειρο πέρα από τα όμορφα Ιωάννινα.