Παράκτιος Δρόμος Ηγουμενίτσας

O Γυμναστικός Σύλλογος ΠΡΩΤΕΑΣ Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Δήμο Ηγουμενίτσας και την Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, διοργανώνουν κάθε Οκτώβριο τον Παράκτιο Δρόμο Ηγουμενίτσας.
Πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου με διαδρομές 5 και 10 χιλιομέτρων οι οποίες είναι πιστοποιημένες από την AIMS, την IAAF και τον ΣΕΓΑΣ, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται και ο μαθητικός αγώνας δρόμου 1000μ.
Η διοργάνωση ξεκίνησε το 2016 με την συμμετοχή κάθε χρόνο να είναι μεγαλύτερη και έχει ήδη ενταχθεί στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ.
Στόχος της διοργάνωσης είναι να προάγουμε τον αθλητισμό και να προσελκύσουμε δρομείς από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο να αγωνιστούν και γιατί όχι και να γνωρίσουν τον τόπο μας.

Εβδομάδα μουσικής
Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών του εκδηλώσεων, ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το ΠΑΚΠΠΟ έχουν καθιερώσει την Εβδομάδα Μουσικής ως ετήσιο πολιτιστικό δρώμενο προσφέροντας νότες πολιτισμού και ψυχαγωγίας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.
Με στόχο την ανάδειξη και ανάπτυξη της μουσικής παιδείας στον τόπο μας, ο Δήμος Ηγουμενίτσας στηρίζει την Εβδομάδα Μουσικής ως πολιτιστικό γεγονός, προσδίδοντας στις καλοκαιρινές βραδιές ατμόσφαιρα μουσικής χαλάρωσης μέσω της διαχρονικής και παγκόσμιας γλώσσα της μουσικής.
Με τις μελωδίες της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηγουμενίτσας να ηχούν, αλλά και καλλιτέχνες και συγκροτήματα, που εκπροσωπούν όλα τα είδη της μουσικής – κλασική, τζαζ, έντεχνη, ροκ, λαϊκή, και παραδοσιακή – τα μουσικά ταξίδια συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με πλήθος μουσικών δρώμενων.
Πρόκειται για μια προσπάθεια που αναπτύσσει τη συμμετοχή, την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη και την κριτική σκέψη. Επιπρόσθετα  καλλιεργεί στον άνθρωπο την προοδευτική σκέψη και την αγωνιστικότητα για τη διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο.

Γιορτή Λαδιού Πέρδικας
Υπό την αιγίδα των παρακάτω φορέων: ΠΑΚΠΠΟ δήμου Ηγουμενίτσας, τοπική κοινότητα Πέρδικας και  πολιτιστικού και επιμορφωτικού συλλόγου Πέρδικας, έχει καθιερωθεί η 3ημερη καλοκαιρινή εκδήλωση λαδιού και ελιάς, όπου συμμετέχει πλήθος από χορευτικά τμήματα με στόχο όχι μόνο την διασκέδαση ντόπιων και επισκεπτών αλλά κυρίως την προώθηση και προβολή των τοπικών προϊόντων της ευρύτερης περιοχής και ιδιαίτερα του ποιοτικού λαδιού που παράγεται στον Νομό.