Paragea, Παραδοσιακό Ελαιοτριβείο
Μια επίσκεψη στην Paragea είναι μια εκπληκτική ξενάγηση σε ολόκληρο το ελαιοτριβείο που εξηγεί κάθε βήμα από την διαδικασία παραγωγής ελαιολάδου όπως γινόταν στο παρελθόν σε αυτό το εργοστάσιο. Επιπλέον,  ο επισκέπτης μπορεί να δεί τον σύγχρονο τρόπο παραγωγής του ελαιολάδου σε ένα σύντομο βίντεο που έχουμε τραβήξει ενώ στο πάτωμα  μπορείτε να ανακαλύψετε την ιστορία των τελευταίων χρόνων της Πάργας και πώς η παραγωγή ελαιολάδου – υγρού χρυσού – έχει επηρεάσει τον πολιτισμό μας. Το πιο συναρπαστικό μέρος της ξενάγησης είναι αυτό που δίνει ευκαιρία στον επισκέπτη να πάρει μέρος σε μια μοναδική δοκιμή ελαιολάδου μαθαίνοντας όλα τα μυστικά του ελαιολάδου.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή: 10:00 – 14:00
Επικοινωνία: 6937241479

Εκδρομή στον Νερόμυλo
Ο μύλος του Λούκα είναι ένας από τους δέκα νερόμυλους που λειτουργούσαν μέχρι τις αρχές του 1960 στο φαράγγι της Ανθούσας και έδινε τη δυνατότητα στους κατοίκους της Πάργας και όλης της ευρύτερης περιοχής να εξασφαλίσουν τη βασική τους τροφή το ψωμί. Σήμερα πρόσφατα αναστηλωμένος και μεταμορφωμένος σε ένα μικρό λαογραφικό μουσείο, καλεί τον επισκέπτη να μυηθεί στους δρόμους της οικονομικής και πολιτιστικής ιστορίας του τόπου και να απολαύσει ένα ταξίδι στο χρόνο, βιώνοντας μια μοναδική εμπειρία. Μέσα σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία πνιγμένη στο πράσινο και κάτω από τη σκιά αιωνόβιων πλατάνων μπορεί κανείς να θαυμάσει το λιτό αυτό πέτρινο στολίδι της Ηπειρωτικής Αρχιτεκτονικής και α νιώσει κάτι από τον τρόπο ζωής του περασμένου αιώνα.
Η τροφοδοσία του μύλου με δημητριακά, γινόταν με ένα ξύλινο μηχανισμό που ονομάζονταν κοφίνι. Πρόκειται για ένα είδος κιβωτίου που έχει το σχήμα χωνιού πυραμίδας αναποδογυρισμένης. Το καλάθι στηρίζεται σε τέσσερα κατακόρυφα δοκάρια που ξεκινούν από την κάθε άκρη των γυρόξυλων και φτάνουν ως τη στέγη.
Οι ίδιοι οι μυλωνάδες είναι και οι τεχνίτες του μύλου που έμαθαν την τέχνη από τους γονείς και τους παππούδες τους. Επάγγελμα και τέχνη πηγαίνουν από πατέρα σε παιδί.
Αναμφισβήτητα όμως η εκπληκτικότερη διαδρομή είναι εκείνη με το τουριστικό τρένο που ξεκινά από τη παραλία της Πάργας περνώντας μέσα από πυκνούς ελαιώνες.
Επικοινωνία: Parga Train (+30) 6945793049 / (+30) 2684031035

Οι μύλοι Σουλίου
Οι μύλοι Σουλίου είναι το πρώτο αξιοθέατο που θα συναντήσετε κατευθυνόμενοι προς το ιστορικό Σούλι. Πρόκειται για μία πανέμορφη τοποθεσία, ενώ η αίσθηση που προκαλεί είναι δύσκολο να αποτυπωθεί με λόγια.
Μια πανδαισία χρωμάτων αμέσως περιτριγυρίζει τον επισκέπτη που σε συνδυασμό με το ποτάμι που περνά εκεί αλλά και το γραφικό τοπίο καθιστούν τους μύλους Σουλίου μια ειδυλλιακή τοποθεσία. Σύμφωνα με την παράδοση, ο παλιός νερόμυλος που βρίσκεται εκεί χρησιμοποιούνταν από τους Σουλιώτες για να αλέθουν τα σιτηρά τους με τα νερά να πέφτουν στο ποτάμι από ύψος 15 μέτρων. Πίσω από τον παλιό νερόμυλο πηγάζουν τα νερά του ρέματος τα οποία στην συνέχεια καταλήγουν στον ξακουστό Αχέροντα.
Η περιοχή προτείνεται ανεπιφύλακτα καθώς είναι κατάλληλη τόσο για απολαύσετε ένα περίπατο κάτω από τα περήφανα πλατάνια όσο και για πεζοπορία εφόσον υπάρχει μονοπάτι το οποίο οδηγεί στον ίδιο τον Αχέροντα.Όσοι βρεθείτε στους Μύλους Σουλίου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας στο παραδοσιακό καφενείο της περιοχής .

Σπηλιά της Αφροδίτης
Η φυσική σπηλιά της Αφροδίτης βρίσκεται  στην παραλία του Λύχνου, περίπου 6 χλμ. από την Πάργα, όπου ο κόλπος του Λύχνου  φιλοξενεί οι περίφημες θαλάσσιες σπηλιές. Μία βαρκάδα στα κρυστάλλινα νερά αποτελεί μοναδική εμπειρία για τον επισκέπτη, που θα εντυπωσιαστεί από τη μαγευτική ομορφιά και την ησυχία που επικρατεί. Τα χρώματα που σχηματίζονται μέσα στις σπηλιές από τους ιριδισμούς των νερών είναι μοναδικά Η μεγαλύτερη από αυτές, είναι το Σπήλαιο της Αφροδίτης, που είναι επισκέψιμη μόνο με σκάφος. Κατά το μύθο στα νερά αυτά κολυμπούσε η Θεά της ομορφιάς… Και ποιος μπορεί ν’ αντισταθεί σε έναν τέτοιο μύθο.