Στον τομέα του ιαματικού τουρισμού η περιοχή προσφέρει δυο από τους καλύτερους προορισμούς στην Ελλάδα, τα θειούχα ιαματικά λουτρά των Καβασίλων και τα ιαματικά λουτρά του Αμάραντου. Τα πρώτα απέχουν περίπου 16,5 χλμ από την Κόνιτσα και διαθέτουν κατάλληλη υποδομή για λουτροθεραπείες. Στις εγκαταστάσεις των λουτρών λειτουργεί  καφέ – εστιατόριο. Τα ιαματικά λουτρά Αμάραντου, απέχουν 35 χλμ από την Κόνιτσα και βρίσκονται σε υψόμετρο 1260 μ. με σύγχρονες εγκαταστάσεις, άρτια ξενοδοχειακή υποδομή,  ατομικά δωμάτια και λουτήρες για λουτρό και εισπνοές. Τα λουτρά είναι ανοιχτά  από τον Ιούνιο μέχρι τον  Οκτώβριο. 

Λουτρά Αμάραντου
Βόρεια του χωριού, σε απόσταση 5 χλμ., ο αυτοκινητόδρομος σας  οδηγεί στα ιαματικά λουτρά Αμάραντου, τα οποία βρίσκονται στη βάση  ενός μεγάλου ασβεστολιθικού βράχου σε υψόμετρο 1260 μ.
Τα λουτρά έχουν θεραπευτικές ιδιότητες και είναι κατάλληλα για πολλές παθήσεις, ιδιαίτερα ρευματοπάθειες, ισχυαλγία κά. Η θερμοκρασία του ατμού, που εξέρχεται από τα βάθη της γης μέσα από 15 καρστικά ρήγματα,  ανέρχεται στους 37ο C.
Στα λουτρά Αμάραντου υπάρχουν σύγχρονες εγκαταστάσεις με ατομικά δωμάτια και λουτήρες για λουτρό και εισπνοές. Γύρω από τα λουτρά η περιοχή έχει  εξελιχθεί σε τουριστικό θερινό θέρετρο με ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και καλά εστιατόρια. Τα λουτρά είναι ανοιχτά  από τον Ιούνιο μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.