Ανεμόπτερο/ Παραπέντε
Η Ανεμοπορία είναι ίσως το πιο συναρπαστικό αεροπορικό άθλημα και ένα από τα πιο δημοφιλή σπορ τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Στη Γλυκή Θεσπρωτίας υπάρχει μια από τις καλύτερες πίστες για παραπέντε στην Ελλάδα προσφέροντας τη μοναδική θέα από τα στενά του Αχέροντα. Το ανεμόπτερο εκμεταλλεύεται τα ίδια ανοδικά ρεύματα του αέρα που χρησιμοποιούν τα πουλιά και μπορεί να καλύψει μεγάλες αποστάσεις χωρίς την ανάγκη για κινητήρα.
Το αλεξίπτωτο πλαγιάς, ή αλλιώς parapente  δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε να κάνει μία ελεύθερη πτήση. Πρόκειται για ένα ‘ειδικό’ αλεξίπτωτο, με το οποίο μπορεί κανείς να απογειωθεί από μία πλαγιά, ανεξάρτητα από το ύψος της χωρίς τη βοήθεια μηχανής.

Πεζοπορία
Οι επισκέπτες της Θεσπρωτίας έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε οργανωμένες ομάδες πεζοπορίας σε βουνά και δασικούς δρόμους. Η πεζοπορία είναι μια μοναδική δραστηριότητα καθώς χαρίζει υγεία, ευεξία και εικόνες μαγευτικής ομορφιάς. Ιδανικό μέρος για πεζοπορία θεωρείται η περιοχή στον ποταμό Αχέροντα τόσο για την απαράμιλλη ομορφιά της φύσης όσο και για την υπέροχη εναλλαγή του τοπίου.
1. Απλή περιήγηση στις πηγές Αχέροντα. Γίνεται όλη την διάρκεια του έτους, και την προτιμούν σχεδόν όλοι οι επισκέπτες.
2. Γλυκή, σκάλα Τζαβέλαινας, γέφυρα Ντάλα επιστροφή μέσα απο το φαράγγι του ποταμού. Διαρκεί 2 ώρες, εύκολη, και γίνεται από Μάιο ως αρχές Οκτώβρη.
3. Σούλι , γέφυρα Ντάλα Γλυκή. Διάρκεια 3-4 ώρες, εύκολη ως μέτρια, και συνήθως την προτιμούν οι ορειβατικοί και φυσιολατρικοί σύλλογοι. Γίνεται όλον τον χρόνο.
4. Μύλοι Σουλίου – πηγές Αχέροντα.
Οι ειδικοί το θεωρούν από τα ωραιότερες και συναρπαστικές διαδρομές της Ελλάδος. Διάρκεια 3-4 ώρες, και είναι μέτρια ως δύσκολη. Γίνεται από Μάιο ως αρχές Οκτώβρη, γιατί στο μεγαλύτερο διάστημα της διαδρομής περπατάμε στο νερό.

RaftingCanoe
Το rafting στον Αχέροντα απευθύνεται καθαρά σε αρχάριους, και  γίνεται όλη την διάρκεια του έτους.
Η διαδρομή είναι αυστηρά επιλεγμένη ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν όλοι. Ακολουθούμε το ίδιο μυθικό ταξίδι πού έκανε ο χάρος  κουβαλώντας τις ψυχές στον άδη. Προηγείται  σχετικό θεωρητικό μάθημα πριν την κατάβαση, και αφού φορέσουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό ξεκινάμε την περιπέτεια. Υπακούμε πάντα στα παραγγέλματα του οδηγού.
Όλον τον εξοπλισμό, και τις τοπικές μετακινήσεις διατίθενται .Παίρνετε μαζί σας πετσέτα, διπλά αθλητικά παπούτσια και μαγιό. Στο canoe ισχύει ότι για το rafting,  με την διαφορά ότι είστε μόνοι σας  στο κανό, ενώ οι οδηγοί καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής βρίσκονται δίπλα  σας, να επιβλέπουν, και να συμβουλεύουν.

Ιππασία
Η ιππασία στον ποταμό Αχέροντα αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία που αξίζει να απολαύσουν όλοι οι επισκέπτες έστω μια φορά στη ζωή τους. Αποτελεί μοναδική δραστηριότητα τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους επισκέπτες που αγαπούν τη φύση και τα άλογα.

Κατάδυση και άλλα θαλάσσια σπορ
Στη Θεσπρωτία οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν με διάφορα θαλάσσια σπορ. Πολλές από τις παραλίες των Συβότων αλλά και γενικότερα της Ηγουμενίτσας διαθέτουν κατάλληλες υποδομές για διάφορα θαλάσσια σπορ, κάτι που ελκύει ολοένα και περισσότερους
επισκέπτες. Διατίθεται μεγάλη ποικιλία θαλάσσιων σπορ στην περιοχή όπως το θαλάσσιο σκι και το αλεξίπτωτο στη θάλασσα.